Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها نیره شفیعی‌پور: سنگ بنای ساختمان سازی از زمانی که بشر نیاز خود به داشتن یک سرپناه را شناخت، گذاشته شد و روز به روز تغییر و تحول یافت تا اینکه به یک صنعت عظیم تبدیل شد و اکنون از آن به عنوان یکی از سه صنعت بزرگ جهان یاد می‌شود.

این صنعت عظیم تا جایی پیش رفت که امروز برای ساخت یک بنا، داشتن هفت تخصص ضرورت دارد و دانشگاه‌های جهان مهندسانی برای هر یک از این تخصص‌ها پرورش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احساس نیاز به ساخت بناهای مدرن، دارای شرایط رفاهی مناسب و عمر مفید بالا هر روز بر آمار فارغ التحصیلان رشته‌های مرتبط با صنعت ساختمان سازی افزود تا جایی که امروز در کشور ۵۵۰ هزار مهندس و در استان یزد ۷ هزار مهندس در هفت رشته مرتبط با این صنعت در قالب شبکه نظام مهندسی ساختمان فعالیت می‌کنند.

امروزه شاخص تعداد مهندسان نسبت به جمعیت در دنیا و کشور ما شاخص بالایی است و ظرفیت و توانمندی خوبی در این بخش ایجاد شده اما باید دید که از این ظرفیت‌ها به شکل و در چه حد استفاده شده است.

فعالیت ۷ هزار مهندس در مهد معماری ایران در مقابل ۸۰ درصد ساخت‌وساز غیرمجاز

آمارها نشان می‌دهد در استانی نظیر یزد که معماری آن جهانی شده، در حالی بیش از ۷ هزار مهندس مشغول فعالیت هستند که ۸۰ درصد ساخت‌وسازهای این استان غیرمجاز و بدون طراحی، نظارت و اجرای مهندسان متخصص انجام می‌شود.

بر اساس این آمار، سالانه بالغ بر ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار مترمربع ساخت‌وساز در استان یزد انجام می‌شود که تنها در ساخت ۵۶۸ هزار مترمربع آن از توان طراحی، اجرا و نظارت متخصصان صنعت ساختمان بهره گرفته می‌شود.

این آمارها نشانگر آن است که صنعت ساختمان نه تنها در یزد که تقریباً در تمام نقاط کشور هنوز سنتی است و خروجی این سبک از ساختمان‌سازی، ایجاد ساختمان‌هایی از نسل دو و سه است که مصرف انرژی در آن به شدت بالاست، مقاوم نیست و گاهی نیز آلودگی‌های بسیاری برای شهر ایجاد می‌کند و این در حالی است که دنیا امروز به سمت احداث ساختمان‌های سبز و هوشمند پیش می‌رود.

صنعت ساختمان نه تنها در یزد که تقریباً در تمام نقاط کشور هنوز سنتی است و خروجی این سبک از ساختمان‌سازی، ایجاد ساختمان‌هایی از نسل دو و سه است که مصرف انرژی در آن به شدت بالاست، مقاوم نیست و گاهی نیز آلودگی‌های بسیاری برای شهر ایجاد می‌کند

علاوه بر این، صنعت ساختمان از ابعاد دیگر نیز بسیار حائز اهمیت است به عنوان نمونه این صنعت عظیم سهم بسیار مهمی در اشتغالزایی دارد و در شرایطی که امروز ۱۵ درصد آمار بیکاران جامعه را بیکاران تحصیلکرده و متخصص تشکیل می‌دهند، صنعت ساخت‌وساز اگر اصولی انجام شود، می‌تواند به راحتی این مشکل کشور و به تبع آن استان یزد را حل کند.

این صنعت نسبت به سایر صنایع، کمترین وابستگی را به خارج از کشور دارد و نسبت به تحریم‌ها مقاوم است اما متأسفانه این نقش و کارکرد صنعت ساختمان سازی به درستی شناخته نشده و از ظرفیت مهندسان به خوبی بهره گرفته نمی‌شود به نحوی که اکنون بسیاری از فارغ‌التحصیلان مرتبط با این بخش، بیکار یا فاقد درآمد کافی برای گذران زندگی هستند.

در عدم به‌کارگیری و بهره‌مندی از تخصص مهندسان مرتبط با ساخت‌وساز یک بی‌انگیزگی در مالکان ساختمان‌ها دیده می‌شود که این امر از ابعاد مختلفی قابل بررسی است اما یکی از مواردی که توسط اغلب مالکان ساخت‌وسازهای غیرمجاز مطرح می‌شود، بی‌اعتماد بودن آنها به تجربه کافی مهندسان به ویژه مهندسان جوان است که به نظر می‌رسد این بخش از ماجرا بی‌ارتباط با تبلیغات معماران و استاد بناهای سنتی نیست.

البته در مقطعی برخی کم‌کاری‌ها و بی‌تجربه‌گی‌های برخی مهندسان در رنگ باختن اعتماد مالکان اثرگذار بود اما به واقع نمی‌توان از تخصص، مهارت و خلاقیت برخی دیگر از مهندسان صنعت ساختمان سازی چشم‌پوشی کرد.

به طور قطع چرخه ناکارآمد اداری، نداشتن ضمانت اجرایی برخی قوانین در صنعت ساخت‌وساز، ناآگاهی مردم از ساخت‌وسازهایی که تنها سرمایه‌های آنها را تلف می‌کند و ده‌ها دلیل دیگر نیز در عدم بهره‌گیری از ظرفیت مهندسان در ساختمان سازی اثرگذار بوده است.

افزایش سهم از بازار بزرگ ساخت‌وساز مطالبه جدی مهندسان ساختمان

اما آنچه امروز به عنوان مطالبه جامعه مهندسان مرتبط با صنعت ساختمان مطرح است، افزایش سهم مهندسان از بازار بزرگ ساخت و ساز است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در این باره به خبرنگار مهر گفت: اکنون سهم مهندسان از بازار بزرگ ساخت‌وساز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است و افزایش این سهم از مردم، شهرداری‌ها، دستگاه قضائی، راه و شهرسازی و دیگر متولیان امر مطالبه شده است.

مهدی سالاری بیان کرد: در گذشته مشکلاتی در روند صدور پروانه ساخت‌وساز وجود داشت که مردم را برای دریافت پروانه و به دنبال آن استفاده از خدمات مهندسی بی‌انگیزه می‌کرد اما بسیاری از این موانع برطرف شده و امروز شهرداری‌ها هیچ مانعی برای صدور پروانه ندارند.

رفع موانع صدور پروانه ساخت در شهرداری

وی افزود: در گذشته برای زمین‌های قولنامه‌ای پروانه ساخت صادر نمی‌شد همچنین صدور پروانه برای اسناد مشاع یا اراضی زیر ۱۵۰ متر امکان‌پذیر نبود اما با همکاری شهرداری و شورای شهر این مسائل برطرف شده است.

سالاری تاکید کرد: ارتباط با سازمان نظام مهندسی نیز تسهیل شده و یک سامانه چهار رقمی نیز در حال طراحی است تا بتوانیم با مالکان ارتباط مستقیم داشته باشیم و نظرات و انتقادات آنها را دریافت کرده و در مسیر بهبود فرآیند طراحی، اجرا و نظارت به کار بگیریم.

تخفیف ۲۰ میلیارد تومانی مهندسان به مردم در سال جاری

وی ادامه داد: از تعرفه‌ها نیز مراقبت می‌کنیم و تخفیف‌های بسیار خوبی نیز برای مالکان در نظر گرفته شده به نحوی که در سال جاری بیش از ۲۰ میلیارد تومان از سوی سازمان نظام مهندسی به مردم تخفیف داده شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد: امروز دستگاه‌های متولی نظارت حساسیت خود را در زمینه ساخت‌وسازهای غیرمجاز از دست داده‌اند اما همچنان امیدواریم که با همراهی این دستگاه‌ها و تعامل مالکان، بتوانیم شاهد گسترش ساختمان‌های مجاز و مدرن باشیم و از توان متخصصان امر به درستی بهره بگیریم.

استقبال از ایده‌های نو در صنعت ساختمان

وی ادامه داد: امروز جای نوآوری در صنعت ساخت‌وساز خالی است و هیچ تسهیلاتی در این زمینه برای این صنعت بزرگ در نظر گرفته نشده اما تلاش ما توسعه فناوری در این صنعت است و توسعه شبکه نوآوری در صنعت ساختمان به صورت پایلوت در یزد در حال اجراست و از ایده‌های جدید در این صنعت استقبال می‌کنیم.

اما در کنار مطالبه مهندسان و سازمان نظام مهندسی ساختمان، مطالبه مردم از مهندسان نیز مطرح است و مردم خواستار رسیدگی به تخلفاتی هستند که کم‌وبیش از سوی برخی از آنها سر می‌زند.

تشکیل ۱۵۰۰ پرونده برای مهندسان متخلف

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در این زمینه نیز به خبرنگار مهر گفت: شورای انتظامی نظام مهندسی تشکیل شده و در سال جاری هزار و ۵۰۰ پرونده شکایت مورد رسیدگی قرار گرفته و کار رسیدگی به پرونده‌ها نیز توسط افراد متخصص و حرفه‌ای انجام می‌شود.

رسیدگی به مطالبات جامعه مهندسان از یک‌سو و مالکان و سازندگان ساختمان‌ها از سوی دیگر به طور قطع می‌تواند در توسعه اصولی صنعت ساختمان اثرگذار باشد.

در استانی نظیر یزد، روزگاری نیاکان ما با خلاقیت و ابتکار خود شهری ساختند که امروز بعد از قرن‌ها با ساختمان‌های مقاوم و زیبایی‌ها و ویژگی‌های منحصر به‌فرد، ثبت جهانی شده؛ امید که مهندسان این دیار نیز بتوانند شهری با ساختمان‌های زیبا، مقاوم و سبز برای آیندگان به یادگار بگذارند.

کد خبر 4861461

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد سازمان نظام مهندسی ساختمان نظام مهندسی ساخت و ساز انتخابات 98 انتخابات مجلس شورای اسلامی ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی ایلام بارش برف تعطیلی مدارس بوشهر شهرکرد گرگان قزوین شیراز بیرجند استان گیلان سازمان نظام مهندسی ساختمان بازار بزرگ ساخت ساختمان سازی صنعت ساختمان صنعت ساخت صدور پروانه ساختمان ها هزار مهندس ساخت وساز استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۶۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا.  شقایق حق جوی جوانمرد، در افتتاحیه رویداد «فبین‌فود یا هم‌رسانی نیاز‌ها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع»، گفت: دانشگاه‌های کشور بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغ‌التحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند.

حق‌جوی جوانمرد افزود: از سوی دیگر صنعت نیز کار‌های زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره می‌شوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده می‌شود و این معاونت مسوول اشاعه و ترویج فناوری است.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با بیان اینکه صنایع به سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم رسانی لازم را ایجاد می‌کند تا در کنار نیاز‌های صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.

حق جوی جوانمرد اضافه کرد: چشم انداز ما این است که این رویداد در سال‌های آینده بین المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگر‌های قدرت و فرهیختگی کشور‌ها به شمار می‌رود.  این در حالی است که کشور ما با وجود غذا‌های فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز نتوانسته غذا‌های خود را در کنار میراث و فرهنگ مان به جهان معرفی و صادر کند.

امنیت غذایی در کشور در گروی ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری است

شادی بلوریان، دبیر رویداد ملی فبین‌فود نیز با بیان این که این رویداد در سه کلیدواژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال می‌شود، گفت: زمانی می‌توان از امنیت غذایی سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در هم‌افزایی بیشتر در این زمینه دارد، زیرا کشور‌های قدرتمند با تحدید غذا سعی در استعمار سایر کشور‌ها دارند.

وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می‌توانند رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم، فب لب‌ها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونه‌های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، شرایط ارزیابی و ارائه محصول به بازار را فراهم می‌کند.

بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرح‌های ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فب‌لب‌ها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.

وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع می‌شود و جهاد دانشگاهی نیز می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.

بلوریان در خصوص رویداد فبین فود هم گفت: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبین‌فود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی پیش‌رویداد‌هایی با هدف معرفی فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار شد.

وی ادامه داد: اولین پیش‌رویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیش‌رویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیش‌رویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیش‌رویداد‌ها ۱۰۰ نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگری‌ها ۶۰ نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرح‌های برگزیده معرفی می‌شوند.

در پایان رویداد ملی فبین فود، ۹ تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • واقعی‌کردن بهای خدمات ساخت‌وساز در کرج آثار مثبتی داشت
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر آرام گرفت
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه