Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، محمدمهدی جوادیان زاده در نشست مشترک مدیران شرکت آب منطقه‌ای با رئیس و اعضای شورای سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی که در سالن جلسات نظام‌مهندسی برگزار شد، استان یزد را دومین استان گلخانه‌ای ازنظر سطح زیر کشت در کشور عنوان کرد و افزود: یکی از سیاست‌گذاری‌هایی که در نظر گرفته‌شده است بالا بردن راندمان گلخانه‌های استاندارد و هیدروپونیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توسعه گلخانه‌های استاندارد را پاک‌ترین اشتغال‌زایی دانست و اظهار کرد: گلخانه صنعتی، پاک و باارزش است و شرکت آب منطقه‌ای نیز با توسعه گلخانه‌های استاندارد و پربازده موافق است و حمایت‌های لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.

جوادیان زاده در تکمیل سخنان خود افزود: گلخانه‌ها باید به سمت گلخانه‌های پیشرفته توسعه یابند و به گلخانه‌های هیدروپونیک که بازدهی محصول را چندین برابر و در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود، تبدیل شوند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد ایجاد متعدد گلخانه‌ها در محل‌های نامناسب و استفاده از چاه غیرمجاز را یکی از نگرانی‌های جدی عنوان کرد و گفت: وجود گلخانه‌های غیراستاندارد و غیر مجوز دار در استان باعث مصرف بی‌رویه آب‌شده و آلودگی منابع آبی را در پی خواهد داشت.

وی اظهار کرد: تنها راه نجات آب کشور، اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی است که اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی، همدلی مردم و کشاورزان، درک بحران پیش‌آمده در منابع آب توسط مسئولان از عوامل مهم در پیشبرد این طرح است.

جوادیان زاده با اشاره به مطلب فوق بیان کرد: در سال جاری، آب منطقه‌ای در هرماه بر روی یک شهرستان متمرکزشده و موارد و موقعیت‌های منطقه را بررسی می‌کند و مردم آن منطقه را نسبت به بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت، آب و سایر بخش‌ها آگاه می‌سازد تا مردم بر اساس شرایط منطقه در کسب‌وکار خود سرمایه‌گذاری کنند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد ابراز امیدواری کرد با مساعدت، همکاری و حمایت مردم، مسئولان کشور، نهادها و دستگاه‌های اجرایی در حفظ منابع ارزشمند آب زیرزمینی کشور برای نسل‌های آینده پیشرفت چشمگیری داشته باشیم چراکه حفظ منابع آب، حفظ حیات و تمدن کشورمان است.

محمدرضا خلف باغی رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی استان در ادامه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و اهداف این سازمان و همچنین وضعیت شرکت‌ها و مراکز، امور واگذاری‌ها و برخی دستورالعمل‌های ابلاغی پرداخت.

 وی به شروع فصل گرما و معضلات گلخانه‌های بدون مجوز و غیراستاندارد اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر با شروع فصل گرما و همچنین نگرانی ساکنین برخی مناطق، اقدامات اولیه در پایش گلخانه‌های شهرستان یزد انجام‌شده است.

خلف باغی افزود: گلخانه‌هایی که بدون مجوز و پروانه تأسیس شروع بکار کرده‌اند، معضلاتی ازجمله آلودگی در منطقه، استفاده بی‌رویه از آب، تولید محصول بی‌کیفیت، استفاده غیرمجاز از آب چاه‌ها به وجود خواهند آورد.

وی گفت: در این پایش اولیه به این نتیجه رسیدهایم که تنها نزدیک ۳۰ درصد گلخانه‌ها مجوزها و استانداردهای لازم رادارند.

خلف باغی گفت: با آن حجمی که گلخانه، غیراستاندارد شکل‌گرفته است، علاوه بر معضلات و مشکلاتی که ایجاد می‌کنند باعث ناکارآمدی گلخانه‌های باکیفیت و استاندارد می‌شوند.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی استان خاطرنشان کرد: اعتراضی که به دستگاه‌های مربوطه ازجمله، آب، برق و گاز داشتیم، این بوده است که بااینکه گلخانه‌ای پروانه معتبر از سازمان ندارد به آن‌ها خدمات داده‌شده و این در حالی است که طبق قانون درازای رعایت و ضوابط و تولید استاندارد و سالم می‌بایست یارانه‌ی دولتی استفاده شود.

خلف باغی در بخشی از سخنانش به‌دقت و حساسیت بخش خصوصی اشاره و اظهار کرد: به دلیل اینکه بخش‌های خصوصی می‌بایست جوابگو باشند بیشترین دقت عمل را انجام می‌دهند تا کمترین خسارت و مشکلات را داشته باشند.

وی در ادامه به اهمیت سلامت محصول اشاره کرد و گفت: کمتر از یک درصد از گلخانه‌های استان مسئول فنی دارد درصورتی‌که محصولات گلخانه‌ای ازجمله محصولات تازه خوری است و مورداستفاده روزانه مردم قرار می‌گیرد و نقش سلامت محصول باید موردتوجه قرار گیرد.

وی به تعداد فارغ‌التحصیلان رشته آبیاری اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر نظام‌مهندسی یزد ۱۹۰ عضو دانش‌آموخته در رشته آبیاری دارد که اگر از توانایی آن‌ها در این زمینه استفاده شود، بسیاری از مشکلات نیز با این نیروی متخصص حل خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای یزد، خلف باغی در پایان خواستار به‌کارگیری دانش‌آموختگان رشته آبیاری در بازدیدهای مربوطه شد و خاطرنشان کرد: اگر از استعدادها و توانایی‌های فارغ‌التحصیلان و متخصصین درزمینهٔ خود استفاده نشود در جای نامربوط مشغول بکار می‌شوند و این فرصت تخصصی که باید از آن استفاده کنیم از دست خواهد رفت.
 

کد خبر 517997 برچسب‌ها اشتغال استان یزد آب کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اشتغال استان یزد آب کشاورزی گلخانه های استاندارد گلخانه های استان نظام مهندسی آب منطقه ای گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۴۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد

جواد اعتضادی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری، تولید گیاهان و محصولات گلخانه‌ای مانند نشا‌های جالیزی، سبزیجات، صیفی‌جات و گل‌های زینتی در شهرستان تایباد ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: امسال بیش از ۳۰ میلیون نشای صیفی و سبزی، بیش از یک میلیون انواع گل‌های تزئینی و زینتی و همچنین ۴۰۰ تن سبزیجات برگی و صیفی‌جات در گلخانه‌های تایباد تولید شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: در این شهرستان مرزی ۶۸ گلخانه در مجموع به مساحت ۸ هکتار فعالیت می‌کنند که ۳۰ واحد در بخش مرکزی و ۳۸ واحد در بخش میان‌ولایت واقع شده اند.

اعتضادی بیان کرد: در سال جاری ۴ گلخانه جدید نیز راه اندازی شده است که در مجموع ۷ هزار متر مربع به فضای گلخانه‌ای این شهرستان افزوده شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: عمده کشت گلخانه‌ها در بستر خاک می‌باشد و نیز یک گلخانه هیدروپونیک یا آب‌کشت به مساحت ۶ هزار متر مربع در حال راه اندازی است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: صدور آسان پروانه تاسیس گلخانه، ارائه تسهیلات به گلخانه‌داران، معرفی متقاضیان به ادارات گاز و برق برای اخذ انشعابات، صدور مجوز تغییر کاربری زمین، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات و برگزاری دوره‌های آموزشی از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی تایباد جهت رونق کشت گلخانه‌ای هستند.

اعتضادی افزود: استفاده از آب باران، توسعه فضای گلخانه با بکارگیری سازه‌های با ارتفاع بالا، تولید محصول سالم با مواد غیرشیمیایی و افزایش ضریب مکانیزاسیون از مهترین روش‌های نوین بکاررفته در گلخانه‌های شهرستان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم شهرستان تایباد و مشکلات ناشی از بحران آب، افزایش تولید محصول نسبت به هر لیتر آب مصرفی، افزایش درآمد گلخانه‌دار و افزایش تعداد گلخانه‌ها در این منطقه ضروری می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد