Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا علی اصغر زحمتکش روز چهارشنبه در نشستی با اشاره به رونمایی از سامانه شهروند سپاری امور شهرداری یزد، طرح مکانیزه صدور پروانه ساختمانی را بسیار مهم و یکی از نیازهای ضروری امروز در صنعت ساختمان ذکر کرد. 

 به گفته وی زمان‌بر بودن و بروکراسی اداری پیچیده و نفس‌گیر صدور پروانه ساختمانی همواره یکی از دغدغه های اصلی این سازمان  است که تاثیر زیادی در افزایش تخلف‌ داشت و مردم را دل‌زده می‌کرد که سراغ اخذ پروانه ساختمانی نروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زحمتکش با بیان اینکه پروسه غیرحضوری صدور پروانه ساختمانی با همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف انجام می شود، تصریح کرد: یک بخش این طرح مربوط به شهرداریاست  که با همت و پشتیبانی شهرداری، معاونان شهرداری و کمیسیون شهر هوشمند شورای شهر  انجام شد و بخش دیگر آن مربوط به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان  و با فراهم کردن زیرساخت های امضای دیجیتال و فرم‌ها به انجام رسید.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد یادآور شد: موضوعی که معاونت عمرانی استانداری یزد بارها در جلسات پیشگیری از تخلفات ساختمانی تاکید دارد ، بحث زمان بر بودن صدور پروانه ساختمانی و لزوم کوتاه تر شدن پروسه اخذ آن بود که اکنون در این تفاهم نامه لحاظ شده است.

وی ادامه داد: در این تفاهم‌نامه‌ مشخص شد که پروانه های ساختمانی حتما با نقشه های معماری صادر شود و تهیه نقشه های سازه، برق و مکانیک پروسه زمان‌بری است که می‌تواند عامل مهمی در افزایش تخلف ساختمانی باشد که به این موضوع در تفاهم‌نامه اشاره شد.

 زحمتکش از تلاش‌تیم انفورماتیک و همکاران خود در خدمات مهندسی ،پشتیبانی و حمایت مدیران شهرداری و کمیسیون شهر هوشمند، استاندار و معاون عمرانی استانداری یزد تشکر کرد.

شهروندان از این پس می‌توانند با مراجعه به سامانه شهروند سپاری خدمات تخصصی مانند پاسخ استعلام بانک، گواهی نقل و انتقال، گواهی نبود خلاف و همچنین پروانه شهرسازی را به صورت الکترونیکی دریافت و از خدمات عمومی شامل پرداخت عوارض نوسازی، اعلام هوشمند ضابطه، سوابق آرای  کمیسیون و محاسبه زیربنای ساخت استفاده کنند.

همچنین ۲۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ استاندار یزد جلوگیری از گسترش موارد تخلف ساختمانی را خط مشی استانداری دانست و بر تدوین برنامه جامع برای جلوگیری از وقوع آن در استان تاکید کرد و تعامل و همکاری میان نهادهای مرتبط برای پیگیری برنامه یادشده را خواستار شد.

محمدعلی طالبی در نشستی با اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اهمیت تدوین این برنامه برای آینده افزود: تعامل و همکاری موجود بین سازمان نظام مهندسی ساختمان با معاونت عمرانی استانداری، اداره کل راه و شهرسازی، شهرداری ها و دیگر دستگاه های مرتبط استان، فرصت مناسبی را برای پیگیری برنامه جامع فراهم کرد.
وی ادامه داد: در قالب برنامه جامع می توان بایدها و نبایدهای فعالیت ها و اقدام دستگاه های متولی را تعریف کرد  و برای پیشبرد هرچه بهتر برنامه های این حوزه برنامه ریزی لازم را انجام داد.

 طالبی اظهارکرد: با توجه به شرایط استان و دغدغه هایی که در زمینه ارتقای کیفیت ساخت و سازها و تامین امنیت شهروندان وجود دارد، ضروری است تدوین برنامه به عنوان یک اولویت مشترک، مورد پیگیری قرار گیرد.

همچنین پنجم اسفندماه سال ۱۳۹۹ ،رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد با اشاره به اینکه ۶۵ درصد ساخت و سازها در استان بدون پروانه است، گفت: این سازه ها سرمایه ملی است، باید از آن به خوبی محافظت کرد و براین اساس این تشکل بر روند ساخت نظارت دارد.

به گزارش ایرنا زحمتکش  به مناسبت پنجم اسفند (روز مهندس ) در جمع خبرنگاران افزود: در موضوع تخلف  ساخت و سازها عوامل مختلفی دخیل است که مهمترین آنها صادر نشدن پروانه ساختمانی برای زمین‌های قول نامه ای ، مشاعی و نیز زمین‌های تفکیک شده زیر حدنصاب صدور پروانه ساختمانی و البته رانت و وجود مافیا در صنعت ساختمان است. 

وی اظهارکرد: در کارگروه جلوگیری از تخلف ساخت و سازها این موانع برداشته شد و با راه اندازی « پلیس ساختمان» تلاش شد تا بناهایی که وارد ساختار کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌شود، ادامه ساخت منوط به نظارت نظام مهندسی باشد.

وی با بیان اینکه نرخ هزینه‌های خدمات نطام مهندسی کمتر از ۲ درصد از کل هزینه‌های ساخت ساختمان  است ،افزود: میزان ورودی پرونده‌های سازمان از ۴۵۰ هزار فقره در سال ۹۷ به یک میلیون پرونده رسیده است. 

همچنین مشاور سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد در این نشست با اشاره به  ساخت و سازهای غیرمجاز در استان گفت: علاوه بر این عوامل به نظر می رسد، طرح های جامع و تفضیلی تهیه شده شهرها در سال های اخیر مطلوب نبود و مورد رضایت مردم واقع نشده، لذا اقبال مردم رعایت ضوابط شهرداری‌ها را کمرنگ کرد.

مهدی سالاری افزود: یزد به عنوان نمونه (پایلوت) آزمایشی شبکه نوآوری صنعت ساختمان در کشور معرفی شد در این زمینه مرکز رشد نوآوری‌های صنعت ساختمان با همکاری پارک علم و فناوری یزد راه اندازی شد و در این مرکز صاحبان ایده در صنعت ساختمان مورد حمایت قرار می گیرند.

وی  با بیان این که ساختمان یک سرمایه ملی در کشور است، از تلاش برای ارتقای عمر مفید ساختمان ها خبر داد و گفت: این مهم تنها با استفاده و اعتماد مالکان به خدمات جامعه مهندسی تحقق می یابد.

وی از تخفیف ۵۰ درصد هزینه های خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد به طرح های اقدام ملی مسکن در استان که از مناطق پیشتاز در این زمینه است، خبر داد و گفت: همکاری خوبی از سوی سازمان با دولت و متقاضیان طرح اقدام ملی وجود دارد.

به گفته سالاری در سال های اخیر تفکیک سند آپارتمان ها و نیز تفکیک اراضی بالای هزار مترمربع تنها با تاییدیه سازمان نظام مهندسی ساختمان ممکن است و علاوه بر این نیز شورای حل اختلاف صنعت ساختمان به سازمان واگذار شد تا به شکایت های مربوط به این بخش رسیدگی کنند. 

برچسب‌ها یزد سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور صنعت ساختمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور یزد سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور صنعت ساختمانی سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد صدور پروانه ساختمانی صنعت ساختمان ساخت و سازها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و نیز دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و با توجه به توصیه ایشان که برای تحقق رشد اقتصادی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، طبیعتا برای رسیدن به رشد ۸درصدی اقتصادی باید از همه ظرفیت‌هایی که در کشور و در همه بخش‌ها وجود دارد، چه داخلی و چه خارجی، استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از این حوزه‌هایی که می‌تواند این هدف را محقق کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: موضوع صادرات غیرنفتی که صدور خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد.

باقری گفت: توانمندی زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی هم در بخش شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و هم مهندسان و متخصصان و مشاوران بسیار قوی وجود دارد که سال‌ها است این موضوع توسط این‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: این موضوع در صنعت برق که از پیشگامان و پرچم داران صدور خدمات فنی و مهندسی است، خیلی بیشتر است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند ارزآوری و ثروت آفرینی خوبی برای کشور داشته باشد، ضمن آنکه یک صادرات پایدار به جهت ارتباطی که با کشور مقصد دارد، است.

باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می‌شود، سال‌های برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی‌های لازم و تامین نیازها، نیازمند ارتباط است.

وی گفت: علاوه بر آن صدور خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند که کالاهای ساخت داخل بتواند در بازار کشورهای مقصد به فروش برسد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای زیادی در کشورهای منطقه برای خدمات فنی و مهندسی کشورمان وجود دارد.

باقری به طرحی که اخیرا در کشور سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان به بهره برداری رسید، اشاره و بیان کرد: طرح اومااویا که به دست متخصصان ایرانی در سریلانکا به بهره‌برداری رسید را می توان نمونه‌ای از توان داخلی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از افتخارات مهندسان ایرانی است که خیلی هم تاثیر گذار در روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به خصوص بخش کشاورزی و تامین برق است که به دست مهندسان ایرانی انجام شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین صدور خدمات فنی و مهندسی در سالی که به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده یک الزام است که باید به آن پرداخته شود.

باقری ادامه داد: باید مسیرها برای فعالان این بخش هموار شود و دولت باید مسیر را هموار و موانع را بردارد.

وی تاکید کرد: باید حمایت‌ها در این زمینه شکل گیرد و منابع به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ زیرا صدور خدمات فنی و مهندسی هم اشتغال زایی بالایی دارد و هم کمک به خلق ثروت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • طرح نهضت ملی مسکن رضوانشهر در مرحله صدور پروانه
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت